Categories
Design Interface design

Google Glass; een nieuw platform voor interface ontwerp

De eerste 8.000 Google Glass brillen worden verkocht in de VS aan developers én designers. De verkoop gaat via een wedstrijd. Helaas moet je in de VS wonen om kans te maken om een bril te kunnen kopen. De bril kost vervolgens 1500 dollar. Het goede nieuws is dat Google probeert tegen het einde van dit jaar de brillen voor iedereen op de markt te hebben.

Mijn handen beginnen inmiddels te jeuken. Glass is niet zomaar een gimmick. Interfaces komen dichter op ons lichaam en net voor je oog is toch wel heel dichtbij. De kansen voor zo’n privé interface zijn ongekend en ik zou er maar wat graag iets voor ontwerpen.

Nog even wachten dus… Maar mocht iemand een interface designer zoeken voor een Google Glass project. Bel me ;)

Als je weet hoe ik toch aan zo’n bril kan komen hoor ik het ook graag.

http://www.youtube.com/watch?v=v1uyQZNg2vE

Bij de Verge staat een mooi overzicht.

Ook leuk om te lezen dat er geruchten zijn dat Google met online brillenshop Warby Parker samen werkt om Glass beschikbaar te maken voor brildragers.

4 replies on “Google Glass; een nieuw platform voor interface ontwerp”

nice to have gadget natuurlijk maar vooralsnog niet veel meer opties dan al bestaande AR apps zo te zien, zo stel ik me een aangeklede Siri voor..

Maar het is wel altijd aanwezig op de achtergrond, en toch in je beeld. Alsof je een telefoon in je handen hebt die je nooit meer uit zet.

De privacy is groter. Iemand kan iets zien zonder dat zijn of haar omgeving het op valt. Én nog meer afleiding natuurlijk, maar goed, ik zie er wel mogelijkheden voor.

Alle nieuwe technologie begint als een gimmick, in het begin had je ook geen mobiele telefoon nodig. Nu kunnen mensen niet meer zonder. Of Glass het gimmick-niveau zal ontstijgen zal moeten blijken. Toch zou ik er nog graag iets voor maken.

Oh, ik zie de potentie wel maar mis de toekomstvisie een beetje in de verhalen hierboven, wat moet het nou precies kunnen allemaal behalve filmpjes opnemen of fotootjew maken?
Als je bijvoorbeeld over 3D visie bij operaties gaat praten dan wordt t al een stuk interessanter. Volgens mij geeft zo’n bril ook nog s een sociale blokkade, dat zie je nu ook al met de telefoons gebeuren maar dan weet je als gesprekspartner nog waar je aan toe bent
Ik denk dat e bril toegevoegde waarde zal moeten aantonen in de toepassingensfeer voordat het meer zal zijn dat een nice to have gadget.
Aan mensen als jij om te bedenken wat dat moet worden en dan bedenk ik er wel verder een commerciele toepassing voor :))

Bij de weg, wat is volgens jou de meest geschikte AR app om verder op te ontwikkelen in de zin van
meest toegankelijk voor zowel developer als publiek? Heb je daar zicht op?

Ja, dat ontbreekt inderdaad een beetje. Ik denk dat 3d en augmented reality nog niet zo hard gaan, omdat het gewoon veel vraagt qua computerkracht om mooi te zijn. Maar interfaces kunnen veel harder gaan.

Denk aan een routeplanner op de fiets of op de piste, een game in de stad, meta informatie over een plek of gebied waar je bent.

Qua werk, iemand die met je mee aan het kijken bij wat je aan het doen bent. Of je kan vertellen wat je precies nodig hebt.

Met de eerste 8.000 in handen van mensen die iets willen maken kan het best snel gaan. De meest succesvolle toepassingen zijn straks waarschijnlijk een stuk minder spannend dan gedacht.

Qua AR weet ik het nog niet zo goed. Volgens mij kunnen games heel leuk zijn.

Technologie stelt ons steeds meer in staat om vooral mobiel te zijn. Dus minder achter computers, in kantoren, etc. Dit past in die trend.

Succes met die commerciële toepassing ;)

Comments are closed.