Categories
SXSW

Aftellen naar SXSW 2013

Over twee weken ga ik voor de tweede keer naar South by Southwest in Austin, Texas. We proberen sinds de start van Somehow ieder jaar te gaan. Vorig jaar ben ik niet mee geweest. Ik kreeg net voor SXSW een zoon, wat nog veel leuker is.

Het begint inmiddels te kriebelen. Op SXSW krijg je toch de kans om heel veel interessante en slimme mensen die iets met dat grote internet doen in korte tijd te horen en ontmoeten.

Alles is geregeld. Dit jaar voegen we er een kleine roadtrip aan toe door met een auto van Houston naar Austin te rijden.

Over design
SXSW interactive 2013 logoSXSW is breed, met ruim 450 presentaties is er voor iedereen wel iets te vinden en is een specifieke insteek aan te bevelen. Ik richt me op design. Niet zozeer de vormgeving en het maken, maar het design achter processen en interactie. Dit is mijn vakgebied en wat me aanspreekt. Design, als in hoe iets functioneert, neemt ook een steeds meer prominente rol in binnen de technologiesector. Je kunt niet meer zonder.

Zie ook dit stuk bij de New York Times: Disruptions: Design is Driving Technology Forwards

De Nederlandse delegatie in een twitterlijst
Er gaan behoorlijk wat Nederlanders naar SXSW. Om een beetje inzicht te krijgen wie er allemaal gaan heb ik een twitterlijst gemaakt met daarin de Nederlanders die SXSW bezoeken. Het congres heeft drie delen, interactive, film en music. Alles staat in één lijst. Op het moment staan er 48 Nederlanders in, voornamelijk bezoekers van interactive.

Ga je zelf naar SXSW of ken je iemand die niet in de lijst staat, laat het weten en ik voeg hem of haar toe.